Telefon: 475-2600, 302-0801

 

Osztályvezető főorvos:

dr. Szabó Zerind
 

Osztályvezető helyettes:

dr. Bazsó Péter
 

Orvosok: 

dr. Bazsó Péter neurológus, idegsebész

dr. Fehér Katalin neurológus, anaesztheziológus

dr. Kollár György neurológus, neurofiziológus

dr. Magyar Hedvig neurológus - strokeológus

dr. Padányi Csaba neurológus, idegsebész

dr. Radó István neurológus, idegsebészet

dr. Uhrináková Lubica neurológus

prof. dr. Tóth Szabolcs neurológus, idegsebész, neurofiziológus

 

Sajátságos helyzetet foglalunk el az ország idegsebészeti osztályai között azért, mert az egyetlen olyan osztály vagyunk, amihez nem kapcsolódik szervesen neurologiai fekvőbeteg ellátás. Ezért, valamint az országos feladatok ellátása céljából is nagy járóbeteg ellátó részleget működtetünk, ahol az organicus neurologia mellett pszihológia, pszihiátria és epilepszia gondozó is működik. Az idegsebészeti osztály munkáját a kórház területén működő idegsebészeti szakambulancia teszi folyamatossá. Ehhez tartozik szervezetében a neuroophthalmologiai és neuropszihológiai szakambulancia is.

Mindezek az egységek, az Intézetben működő MRI, 2 multislice CT, Gamma kamera segítségével lehetővé teszik a lehető legrövidebb ídőn belüli pontos diagnosztikus munkát.

Így tudunk eleget tenni a vasutas igényjogosultak országos teljeskörű idegsebészeti ellátásának, ill. a fővárosi akut idegsebészeti és neurotraumatológiai ügyeletnek a hét egy napján.

 

Az általános idegsebészeti,

                     neuroonkológiai,

                     cerebrovascularis és gerincsebészeti, valamint

                     neurotraumatológiai

beavatkozásokon kívül - az osztályon működő - elektrofiziológiai laboratórium segítségével epilepszia sebészeti feladatokat is ellátunk. Az előzőekben leírt intézeti neurologiai osztályos háttér hiánya adott esetben az idegsebészeti őrző és műtő igénybevételével acut neurológiai ill. stroke betegek ellátását is végzi, beleértve a carotis sebészetet is. Intenzív ellátásra szoruló betegeinket az osztályhoz tartozó idegsebészeti őrzőben szükség szerint az Intézet Központi Intenzív Osztályán helyezzük el. A mielőbbi gyógyulás elősegítése céljából az első postoperatív naptól kezdődően a szükség szerinti rehabilitáció megkezdéséig, vagy a beteg távozásáig az osztályon, ill. a tornateremben gyógytorna kezelés is rendelkezésre áll.